90 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩΣΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ

90 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩΣΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ

(ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

 

Διαγωνισμός Σύνθεσης Λυρικού Τραγουδιού με θέμα

«1821, Ελληνική Επανάσταση και Μελοποιημένη Ποίηση»

Η Ένωσις Ελλήνων Μουσουργών και η Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσουν Διαγωνισμό Λυρικού Τραγουδιού με θέμα «1821, Ελληνική Επανάσταση και Μελοποιημένη Ποίηση» τιμώντας την επέτειο των 200 ετών.

Οι δύο ιστορικοί φορείς συνεργάζονται για πρώτη φορά σε μια σειρά κοινών δράσεων, η πρώτη από τις οποίες είναι ο Διαγωνισμός. Η Εθνική Λυρική Σκηνή το 2020 γιόρτασε τα 80 της έτη και η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών (έτος ίδρυσης 1931), που αποτελεί και το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Οργανισμού Σύγχρονης Μουσικής (ISCM) θα εορτάσει το 2021 τα 90 χρόνια από την ίδρυσή της.

Οι δράσεις που θα ακολουθήσουν με την συνέργεια των δύο φορέων θα ανακοινωθούν σύντομα και θα περιλαμβάνουν εκπαιδευτικούς στόχους, καλλιτεχνικές συνέργειες καθώς και κοινό εορτασμό των επετείων.

Για τον Διαγωνισμό «1821, Ελληνική Επανάσταση και Μελοποιημένη Ποίηση» οι δημιουργοί θα μελοποιήσουν ποιητικά κείμενα της επιλογής τους που αναφέρονται στην Ελληνική Επανάσταση.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός χωρίς όριο ηλικίας για τους Έλληνες και ελληνικής καταγωγής συνθέτες.

Περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες συνθέσεων (α. Φωνή και Πιάνο, β. Φωνή και Σύνολο Δωματίου, γ. Φωνή και Ορχήστρα) και σε καθεμία από αυτές θα δοθούν δύο βραβεία: 1ο βραβείο ύψους 3.000 ευρώ και 2ο βραβείο ύψους 2.000 ευρώ.

Προθεσμία Υποβολής

Τα υποψήφια έργα πρέπει να υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή (pdf) στην πλατφόρμα του Διαγωνισμού (https://www.gcu-gno.gr) έως τις 13 Ιουνίου 2021.
Μετά την παραπάνω ημερομηνία δεν θα γίνεται αποδεκτή η υποβολή.

Τα βραβευμένα έργα θα παρουσιαστούν σε ειδική συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το φθινόπωρο του 2021.

Τα βραβεία χρηματοδοτούνται από την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο της δωρεάς του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", για την καλλιτεχνική εξωστρέφεια.

 

Πληροφορίες στον ιστότοπο: https://www.gcu-gno.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 
Ημερομηνία: 
Κυριακή, 13 Ιούνιος, 2021 - 12:00