ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

18 Μαρτίου 2021

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τότε που η πανδημία οδήγησε στο κλείσιμο, αναστολή και ακύρωση κάθε καλλιτεχνικής – πολιτιστικής δραστηριότητας στη χώρα.

Μέσα στο ζοφερό περιβάλλον που διαμορφώθηκε για τον πολιτισμό, υπό το καθεστώς των υποχρεωτικών και συνεχόμενων lockdown, που είχε ως συνέπεια το κλείσιμο όλων των χώρων θεάματος και ακροάματος, η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών με προσοχή και ευαισθησία παρακολουθεί και βιώνει τα γεγονότα. Αφουγκράζεται την αγωνία και την ανασφάλεια που δημιουργήθηκε στους ανθρώπους της Τέχνης. Γνωρίζει τι σημαίνει τόπος χωρίς πολιτισμό, χωρίς κατεύθυνση, χωρίς ταυτότητα πολιτισμού, χωρίς ακροατές, χωρίς κοινό, χωρίς δημιουργία.

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών που ιδρύθηκε το 1931, ως ένα από τα αρχαιότερα καλλιτεχνικά σωματεία της χώρας, είναι παρούσα, έτοιμη για την επανεκκίνηση των δράσεών της. Καλεί όλον τον πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας, τους φίλους και υποστηρικτές της, σε συστράτευση και προστασία της Τέχνης και των ανθρώπων του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, ώστε όλοι μαζί, μετά το πέρας της δυσειδούς επιδημίας, να επανέλθουμε σοφότεροι και δημιουργικότεροι, για το καλό του τόπου και το μέλλον της πολιτιστικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς.

Ένωση Ελλήνων Μουσουργών 1931-2021

90 χρόνια Ελληνικής Μουσικής Ιστορίας

90 χρόνια παρουσίας και δράσης

90 χρόνια Μουσικής Δημιουργίας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 22 Μάρτιος, 2021 - 13:30