Φεβρουάριος 2016

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών ανακοινώνει την παράταση προθεσμίας υποβολής έργων για το διαγωνισμό σύνθεσης στη μνήμη Δημήτρη Δραγατάκη (αφορά συνθέτες ηλικίας έως 40 ετών).

Η νέα ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η 28η Φεβρουαρίου 2016 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Ο Μάνος Χατζιδάκις εμπνέει

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το Πρόγραμμα Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA), παρουσιάζουν συναυλία με τίτλο

Ο Μάνος Χατζιδάκις εμπνέει.

Με αφορμή την πρόσφατη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, έξι Έλληνες συνθέτες παρουσιάζουν έργα τους επηρεασμένα από τον Μάνο Χατζιδάκι και το έργο του. Πρόκειται για έργα που εμπνεύστηκαν, βάσισαν – παράλλαξαν και αφιέρωσαν στον Μάνο Χατζιδάκι, ή έργα που άρεσαν στον συνθέτη.

Music Plus

Το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής (έτος ίδρυσης 1967), στο πλαίσιο της πολυετούς του παρουσίας στο χώρο της Λόγιας Σύγχρονης Μουσικής υπό τη μπαγκέτα του διαπρεπή αρχιμουσικού, συνθέτη και ακαδημαϊκού Θόδωρου Αντωνίου, και σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών δίνει τη συναυλία με τίτλο Music Plus, στις 20 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20:30 στην αίθουσα Δημήτρη Μητρόπουλου.

Soloists and not only: Στιχομυθία ΙΙ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe διοργανώνει συναυλία την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 ώρα 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Goethe (Ομήρου 14 - 16, τηλ: 210 3661000)

Soloists and not only: Στιχομυθία ΙΙ

Ρεσιτάλ κιθάρας του Νίκου Μπαλογιάννη με έργα Θόδωρου Αντωνίου

Προλογίζει ο πιανίστας, παιδαγωγός και ιδρυτής του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες, Κωστής Γαϊτάνος.