Είσοδος μελών

Rethinking: Xenakis Competition-“Composition for Ensemble”

Rethinking: Xenakis Competition

“Composition for Ensemble”

Η πλατφόρμα υποβολής έργων είναι ανοικτή έως την 4η Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 23:59 στον ιστότοπο:

www.re-xenakis.com

H Ένωση Ελλήνων Μουσουργών (έτος ιδρύσεως 1931), έχει ως έναν από τους κύριους στόχους της την ανάδειξη και προβολή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του διεθνούς φορέα Meta-Xenakis (https://meta-xenakis.org) για τον εορτασμό της επετείου των 100 ετών από την γέννηση του Ιάννη Ξενάκη και ύστερα από πρόταση του Ομότιμου Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, Γραμματέα του Δ.Σ. και Διευθυντή του Κέντρου Ερευνών και Τεκμηρίωσης του Ωδείον Αθηνών – Athens Conservatoire Χάρη Ξανθουδάκη, η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών διοργανώνει τον διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης Rethinking: Xenakis Composition Competition (Re:X) (https://re-xenakis.com). Στον διαγωνισμό καλούνται συνθέτες από όλον τον κόσμο, κάθε εθνικότητας και κάθε ηλικίας να δημιουργήσουν έργα μουσικής δωματίου αναστοχαζόμενοι τα επιτεύγματα του σπουδαίου δημιουργού.

Οι συνθέσεις που θα υποβληθούν θα κριθούν από διεθνή επιτροπή, η οποία θα επιλέξει τρία έργα για τα ισάριθμα βραβεία. Τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάννη Ξενάκη, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής / Friends of Music Society προσφέρει τα βραβεία του διεθνούς διαγωνισμού. Το Ionian Festival Ensemble θα ερμηνεύσει τα έργα που θα βραβευτούν σε ειδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 3 Οκτωβρίου 2022.

Πληροφορίες στον ιστότοπο https://re-xenakis.com

Meta-Xenakis (https://meta-xenakis.org)

Το Meta-Xenakis αποτελεί διεθνή συνένωση ιδρυμάτων και φορέων με στόχο τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από την γέννηση μεγάλου Έλληνα συνθέτη και στοχαστή Ιάννη Ξενάκη (1922-2001).

Η πρωτοβουλία ανήκει στην στενή συνεργάτιδα του Ξενάκη και προέδρου του CIX (Centre Iannis Xenakis) Sharon Kanach και ξεκίνησε με την συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων που είχε ιδρύσει ο Ξενάκης, το CIX (διάδοχος του CeMAMU) στη Γαλλία και το ΚΣΥΜΕ (Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας) στην Ελλάδα. Σύντομα προστέθηκαν και το Ωδείον Αθηνών, ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής, Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής/Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας, και σε διεθνές επίπεδο, τα Xenakis Project of the Americas (ΗΠΑ), Universidad Nacional Autonoma de Mexico (Mεξικό) και Nagoya City University (Ιαπωνία).

Οι εκδηλώσεις, που θα διατρέχουν ολόκληρο το 2022, περιλαμβάνουν διεθνές υβριδικό συνέδριο, συναυλίες, εκθέσεις, διαλέξεις, σεμινάρια, ντοκυμανταίρ, διαγωνισμό σύνθεσης, κ.ά., και θα προβάλλονται από τον κοινό ιστότοπο (https://meta-xenakis.org). Εκτός από τις βασικές δράσεις που διοργανώνουν τα βασικά μέλη του consortium, στο Meta-Xenakis εντάσσονται και δράσεις συνεργαζόμενων φορέων.

Η δράση εντάσσεται στο Meta-Xenakis για τον διεθνή εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του Ιάννη Ξενάκη.

Date

Οκτ 03 2022
Expired!

Time

20:30
ΔΕ
ΤΡ
ΤΕ
ΠΕ
ΠΑ
ΣΑ
ΚΥ
29
30
1
2
3
4
5
Events for 1st Μάιος
No Events
Events for 2nd Μάιος
No Events
Events for 3rd Μάιος
No Events
Events for 4th Μάιος
No Events
Events for 5th Μάιος
No Events
6
7
8
9
10
11
12
Events for 6th Μάιος
No Events
Events for 7th Μάιος
No Events
Events for 8th Μάιος
No Events
Events for 9th Μάιος
No Events
Events for 10th Μάιος
No Events
Events for 11th Μάιος
No Events
Events for 12th Μάιος
No Events
13
14
15
16
17
18
19
Events for 13th Μάιος
No Events
Events for 14th Μάιος
No Events
Events for 15th Μάιος
No Events
Events for 16th Μάιος
No Events
Events for 17th Μάιος
No Events
Events for 18th Μάιος
No Events
Events for 19th Μάιος
No Events
20
21
22
23
24
25
26
Events for 20th Μάιος
Events for 21st Μάιος
No Events
Events for 22nd Μάιος
Events for 23rd Μάιος
Events for 24th Μάιος
No Events
Events for 25th Μάιος
No Events
Events for 26th Μάιος
No Events
27
28
29
30
31
1
2
Events for 27th Μάιος
No Events
Events for 28th Μάιος
No Events
Events for 29th Μάιος
No Events
Events for 30th Μάιος
No Events
Events for 31st Μάιος
No Events

Προσεχείς εκδηλώσεις

No event found!

ΕΡΤ 3ο Πρόγραμμα