zakoukouselis

Εικόνα zakoukouselis
Ονοματεπώνυμο: 
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΣΕΛΗΣ
φωτογραφία μέλους: 
Σύντομο βιογραφικό: 

Ο Ζαφείρης Κουκουσέλης είναι Πτυχιούχος Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων και διπλωματούχος Σύνθεσης (τάξη Δημήτρη Μαραγκόπουλου), Ακορντεόν του Ελληνικού Ωδείου, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Απόφοιτος του τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Master of Music στη Μουσική Παιδαγωγική από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι καθηγητής Θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής και μαέστρος- ενορχηστρωτής του συνόλου Ελληνικής μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Βόλου. Επίσης, έχει εργαστεί στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και συνεργάζεται με το Ωδείο Ρυθμός.
Έγραψε μουσική για τις θεατρικές παραστάσεις «Υβόννη» (Γκόμπροβιτς) και «Όσκαρ Ουάιλντ» (Ουάιλντ). Στο Διήμερο Τζαζ Κρουστών που διοργάνωσε ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Δήμου Βόλου, παρουσιάστηκε το έργο του «Ο κόσμος των Κρουστών», από το σύνολο «Κρούσις» του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Η «Συνεύρεση – έργο για κουαρτέτο εγχόρδων» παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από το Κουαρτέτο Πατρών, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής. Η Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου με μαέστρο τον Συμεών Κόγκαν παρουσίασε τον Ιούνιο του 2002 το Κοντσέρτο για Ακορντεόν και Ορχήστρα με σολίστ το Χρήστο Ζερμπίνο. Η Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου του ανέθεσε τη σύνθεση του Ολυμπιακού ύμνου της πόλης με τίτλο «Λαμπαδηδρομία» που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 31 Ιουλίου 2004, στην τελετή Διανυκτέρευσης της Ολυμπιακής φλόγας στο Βόλο. Τον Ιανουάριο του 2006 στην Αθήνα, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής έπαιξε το έργο Βαλκανικό, υπό τη διεύθυνση Ιάκωβου Κονιτόπουλου, σε διοργάνωση της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. To 2013 η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ παρουσίασε στο Ραδιομέγαρο στο ιστορικό στούντιο “C” το Συμφωνικό του έργο «Κοντσέρτο για Ακορντεόν και Ορχήστρα» με σολίστ τον Χρήστο Ζερμπίνο και μαέστρο το Μίλτο Λογιάδη.
Έχει παρουσιάσει ποικίλα αφιερώματα ελληνικής μουσικής με τα σύνολα του Μουσικού Σχολείου Βόλου ως Ενορχηστρωτής και Διευθυντής Ορχήστρας, που παρουσιάστηκαν σε θέατρα του Βόλου, στην Ίμβρο, τους Δελφούς, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Μονακό και στην κρατική τηλεόραση στην εκπομπή «Στην υγειά μας» και στην τηλεόραση του ALPHA.
Το καλοκαίρι του 2012 συνεργάστηκε παίζοντας ακορντεόν με την ορχήστρα Εστουδιαντίνα στην Λάρισα στην Κύπρο και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Επίσης, με τον Χρόνη Αηδονίδη στο Ηρώδειο για τα 90 χρόνια από την εκχώρηση της Ανατολικής Θράκης. Το 2013 έπαιξε πιάνο σε συναυλία προς τιμήν της Α.Θ. Μακαριότητος του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β ́ στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής. Το Μάρτιο του 2017 συνεργάζεται με την μουσικοχορευτική ομάδα της Λέρου “Άρτεμις” και κάνουν περιοδεία στην Φιλανδία στις πόλεις Jakobstad, Vasa, Abo, Ekenas.
Έχει παίξει ως μουσικός μαζί με καταξιωμένους τραγουδιστές και δημιουργούς όπως οι: Γιώργος Νταλάρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Κότσιρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Κώστας Μακεδόνας, Βασίλης Λέκκας, Χρήστος Νικολόπουλος, Δημητρης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Ασλανίδου, Πέτρος Γαϊτάνος, Γιώτα Νέγκα, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Μάνος Πυροβολάκης και πολλοί άλλοι.
O Ζαφείρης Κουκουσέλης έχει εμφανιστεί στην Ελληνική Δισκογραφία ως συνθέτης, ενορχηστρωτής και μουσικός στις παρακάτω παραγωγές:
2009- «Μέσα σου να χαθώ» παραγωγή Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
2012- «Ίμβρος – Τένεδος της μνήμης και της λήθης» παραγωγή Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών
2013- «Χαίροις Ένδοξε Λάζαρε» παραγωγή Γιώργος Θεοφάνους
2014- «Οι φωνές σ’ αυτή την πόλη» παραγωγή Γιώργος Νταλάρας

Εργογραφία : 
Μουσική δωματίου: 1. ΤΑ ΖΩΑ (Ποίημα του Ιωάννη Πολέμη) Pno, Vic, Mezzo Soprano 2. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Pno 3. ΑΦΑΙΑ (Ποίημα του Άγγελου Σικελιανού) Vlc, Soprano 4. ΗΧΩ Pno 5. ΑΝΤΙΛΟΓΟΙ Pno, Vlc 6. ΚΕΡΙΑ (Ποίημα του Κων/νου Καβάφη) Soprano, Fl, Ob, Hn, Harp, Strings. 7. “Michele”, (Διασκευή του τραγουδιού των Beatles) String Quartet 8. ΦΑΝΤΑΣΙΑ Tr, Percussion, String Quartet 9. “Hey Jude”, (Διασκευή του τραγουδιού των Beatles) String Quartet 10. ΣΟΝΑΤΑ Timp, Vib, Trgl, Pno, Ptti 11. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΤΩΝ Vibr, Marimba, Timp, Ptti, Conga, Maracas, Cambassa, Tambourine, Trgl, Drums, Tom tom, Gong, Woodblocks, Bongos, Cowbells, Rototom 12. ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ String Quartet 13. ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ (Ποίημα από τον “Ερωτικό Λόγο” του Γιώργου Σεφέρη) Tenoro, Soprano, Alto, Pno 14. ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ (Ποίημα από την “Κίχλη” του Γιώργου Σεφέρη) Pno, Tenoro 15. Η ΘΑΛΑΣΣΑ (Ποίημα από την “Επί Σκηνής” του Γιώργου Σεφέρη) Soprano, Alto, Tenoro, Basso 16. ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ (μεταγραφή για 2 Pno) Συμφωνική Μουσική: 1. ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ Accordion, Hn, Tr, Trb, Tuba, Percussion, Strings 2. ALIASING Fl, Ob, Cl, Fg, Hn, Tr, Trb, Percussion, Strings 3. ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ Fl, Cl, Hn, Tr, Trb, Percussion, String Quartet 4. ΣΥΜΦΩΝΙΚΟ ΣΚΙΤΣΟ Cl, Tr, Trb, Timp, Ptti, Pno, Strings 5. ΣΚΗΝΗ ΟΠΕΡΑΣ (“ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑ” του Metastasio σε μετάφραση του Ρήγα Βελεστινλή) Fl, Ob, Cl, Fg, Hn, Tr, Trb, Timp, Strings, Soprano, Tenoro 6. ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ Pno, Fl, Ob, Cl, Hn, Strings 7. ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΕΔΩ (Ποίημα από το “Ημερολόγιο Καταστρώματος, Β') Fl, Ob, Cl, Hn, Timp, Trgl, Ptti, Choir, Strings 8. ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ Fl, Ob, Cl, Fg, Hn, Tr, Trb, Tuba, Timp, Glockenspiel, Piatti, Strings 9. GORAN SCHILDT' S TRIP TO THE AEGEAN SEA Picc, Fl, Ob, Cl, Fg, Hn, Tr, Trb, Tuba, Timpani, Snare Drum, Trgl, Bass Drum, Cymbals, Tambourine, Glockenspiel, Xylophone, Harp, Strings
Κατηγορία Μέλους: 
Μέλος